Over mij

Ik ben Fleur, gecertificeerd leefstijl- en natuurcoach. Daarnaast moeder van drie tieners en samen met mijn lief, hond, kat en kippen wonend aan de rand van Utrecht. Voor altijd student van het leven. Er valt zoveel te leren en te beleven!

Leefstijl loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn pubertijd was roerig en zo ook mijn relatie met voeding. Ik weet goed hoe het voelt om niet lekker in je vel te zitten en hoe uitdagend het kan zijn om je gedrag te veranderen. Na de studies Voeding en Diëtetiek (BSc) en Voeding en Gezondheid (MSc) heb ik ruim 15 jaar gewerkt als onderzoeker (PhD) en docent. Terugkijkend op mijn verschillende werkgebieden kan ik zeggen dat mijn kracht vooral lag in het leggen van de verbinding met de mensen met wie ik te maken had. Dat vond ik ook het leukste. Het maakte dan niet uit of dat zorgverleners, deelnemers van mijn onderzoeksgroep of mijn studenten waren. Middels een yoga-opleiding heb ik innerlijk de weg afgelegd van hoofd naar hart. Ik ben toen gaan doen wat al langere tijd bij mij sluimerde en dat was het volgen van een coachopleiding. Om vol in mijn kracht te komen. En dat was een gevoel van thuiskomen! Dit is wat ik graag doe, waar ik energie van krijg en zodoende ook het beste van mezelf aan jou kan geven.

‘Ik heb de gesprekken ervaren als rustpunten in een woelige zee’

Andrea: ‘Fleur heeft een heel open houding, stelt rustig vragen – zonder een onderliggend oordeel te laten merken – en kan op de juiste momenten de vinger op de zere plek leggen. Het traject heeft mij meer bewust gemaakt van gewoontes en heeft mij praktische handvatten gegeven voor meer stabiliteit in mijn leven. Ik ben heel tevreden, want het heeft mij op verschillende punten inzichten gebracht. Dit alles op een heel prettige manier, aangepast aan mijn persoonlijke situatie. Zo fijn!’

Fleur Schouten
Fleur Schouten bloemen

Aangesloten bij:

BLCN
(Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland)

KABIZ
(Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg)